dinsdag 16 februari 2016

A lovely day on the countryside isn't it

Van Otford naar Aylesford. Hier en daar zit er een onderbreking in de 100 m hoge krijthelling van de Downs. Af en toe is er immers een rivier die naar de Thames vloeit. En dat ik een heel oude route volgt blijkt uit de namen die op ford (voorde = doorwaadbare plaats) eindigen.

Vandaag wandelen in stijl. Prachtig lenteweer en schitterend zicht. Maar ook een route langs een aantal oude adellijke domeinen met een grandeur en klasse die je nu eenmaal veel vaker in Engeland ziet dan bij ons. Soms worden de wandelaars door een slijkerige corridor geleid omheen de upperclass country bezigheden zoals golf of maneges. Soms zijn de oude parken publieke domeinen waar ik naar hartelust varianten kon uitproberen (bv. Trosley).

Ik slaap in Aylesford in een oude abdij. Die was er al in 1250 of zo maar werd in de Elisabetaanse periode deels afgebroken. De stenen en balken moesten dienen voor een fort dat Chatam en de Medway (de oorlogshaven op dat moment) moest beschermen.

Het klooster is inmiddels in de oude stijl herbouwd en ademt heel veel rust en "eeuwigheid" uit. Een betere keuze dan de officiële North Downs Way die door de bebouwing en oude leegstaande industrie van Rochester loopt.

Ik ben er nog niet achter of dit klooster opduikt in de Canterbury Tales.

33 km +500 m

Geen opmerkingen:

Een reactie posten